Udobni stoli za več urno delo z računalnikom

Dandanes ljudje vse več časa preživimo za računalnikom. Bodisi na delu, bodisi v prostem času. V kolikor preživimo zelo veliko časa za njem, potem je zelo pomembno, da pri tem pazimo na svoje zdravje in počutje. Pri tem lahko popazimo na to, kako je postavljen računalnik in kako smo postavljeni tudi mi. Namreč, zelo je pomembno, da nismo pri delu z njem obremenjeni. Računalnik mora biti primerno oddaljen, njegov zaslon v primerni višini in v primerni jakosti svetlobe, da ne škoduje našim očem.

Glede postavitve nas samih pa tukaj mislimo na to v kakšnem položaju smo. Za računalnikom po navadi sedimo, v prostem času mogoče tudi ležimo, neprimerne položaje pa nam preprečujejo ergonomski stoli. Pri sedenju gotovo pride najbolj v poštev uporaba nam primernega in prilagojenega stola. Izmed vseh stolov sta za delo z računalnikom gotovo najbolj primerna pisarniški stol in računalniški stol. Odvisno koliko časa ste na njem in v kolikšni meri želite biti čim bolj sproščeni.

pisarniški stoli

Oba stola imata udoben sedež, naslon za hrbet, naslon za roke, možnost prilagajanja višine sedeža, nekateri celo možnost prilagajanja naslona za hrbet (naprej, nazaj) in naslona za glavo. Stola pa sta oba pritrjena na koleščkih, da se lahko lažje in hitreje premikamo po prostoru. Sicer sta oba stola udobna in primerna za več urno sedenje, vendar pa je računalniški stol že toliko bolj udoben. Ima bolj mehek sedež in naslon, kar nam omogoča, da smo čim bolj sproščeni in se počutimo precej domače. Njegov namen je, da smo pri delu karseda sproščeni in kreativni, zatorej ga največkrat uporabljajo kakšni računalniški eksperti ali pa ga imajo ljudje na primer za igranje računalniških igric ali pa gledanje filmov.