Pisarniški material, nujno zlo

Na kaj pomislite ko nekdo omeni pisarniški material. Verjetno kot večina ljudi pomisli na papir ter nekaj pisal, le malo kdo se zaveda da v pisarniški material spada veliko več kot samo to in da pisarniški material ni majhen strošek ko se začnejo stvari kopičiti. Produkte, ki spadajo pod pisarniško opremo si lahko ogledate na tej povezavi https://www.pricaraj.si/pisarniska-oprema.

Kaj vse točno spada pod pisarniški material?

Pisarniškega materiala ni tako malo kot bi si mogoče mislili, lahko ga ločimo na dve večji skupini, pisarniški material ki je stalno v uporabi oziroma potratni material kot so listi, pisala, kuverte, škatle,… in pisarniški material ki se ne porabi tako hitro kot so škarje, kalkulatorji, kartuše za tiskalnike, spenjači, fascikli, luknjači,…

Nakup pisarniškega materiala

Kot samostojno podjetje najlažje pridemo do pisarniškega materiala direktno preko dobaviteljev, če ste redna stranka pri enem dobavitelju je veliko večja možnost da boste na določeno časovno obdobje dobili mogoče količinski popust ali pa izdelek v akciji, in končna cena bo opazljivo nižja kot če bi sami kupovali ves papirniški material. Dobavitelj vam ta material tudi dostavi in po navadi tudi ne zaračunajo poštnine kar se tudi vidi pri končni ceni.

pisarniški material

Zakaj točno potrebujemo ves ta material?

Verjetno ste že bili v položaju ko ste nujno potrebovali nek dokument, a ga niste našli to je vplivalo na vaše delo, ni bilo opravljeno v trenutku kot bi lahko bilo če bi bil tisti dokument tam kot bi moral biti. Uspešno podjetje ne more delovati brez ustrezne urejenosti dokumentov. Z urejenostjo le teh imamo veliko večjo možnost da bomo čez dalj čašast ponovno brez problema ta dokument našli, in s tem posledično bili bolj efektivni.

Kako do najboljše ponudbe?

Najboljše cene pisarniškega materiala so običajno ob pričetku šole, vsi prodajalci, dobavitelji zaradi popustov spustijo cene, ker hočejo biti konkurenčni in s tem prodati čim več materiala kot je mogoče. Zato so takrat tudi najboljše cene, zato se je takrat najbolje odločiti za večji nakup.